Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila înregistrează lunar un deficit de 1,2 milioane lei

0
1364

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a atras atenţia joi, în conferinţă de presă, asupra faptului că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila înregistrează lunar un deficit de 1,2 milioane lei, care se resimte în lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

„După episodul 2018, sfârşit de an, când a existat un deficit de bani în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare, am făcut o analiză foarte drastică în ceea ce priveşte marii consumatori ai acestor bani, începând de la partea de venituri şi până la cea de cheltuieli. Analiza este trimisă şi către Ministerul Sănătăţii şi către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât veniturile spitalului trebuie să crească în ceea ce priveşte contractul cu CJAS, pentru a acoperi tot ceea ce înseamnă cheltuieli. Analiza a constatat că deficitul, lunar, al Spitalului Judeţean este de 1,2 milioane lei”, a declarat Chiraic.

Preşedintele CJ Brăila a precizat că au fost identificate şi câteva soluţii pentru a acoperi această sumă de la bugetul Ministerului Sănătăţii, în caz contrar banii vor trebui puşi din bugetul judeţean.

” O soluţie ar fi ca Ministerul Sănătăţii să ne poată ajuta ca tariful de 1.500 lei, care este plătit în momentul de faţă Spitalului Judeţean Brăila, să se mărească la 1.600 lei, o sumă suficientă care să între în contractul cu Casa. O altă soluţie este ca CJAS să ne mărească numărul de cazuri rezolvate, care în momentul de faţă este de 2.847/lună, iar realitatea efectivă este de peste 3.200 cazuri rezolvate/ lună. Diferenţa nu este plătită de CJAS, iar aceşti bani sunt pierduţi de spital lunar. Dacă aceste două probleme nu se rezolvă, vom pune toţi banii, mă refer la deficitul spitalului din acest an, din partea de funcţionare a CJ. Nu mai vreau anul acesta ca pacienţii şi medicii să nu aibă cu ce să-şi facă treaba şi datoria”, a completat Chiriac.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a confruntat, la sfârşitul anului trecut, cu o gravă criză de medicamente, generată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, de majorările salariale ale personalului medical, ceea ce a făcut ca 80% din bugetul spitalului să meargă spre această parte de cheltuieli.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *