Sanitas refuză pomana din noul proiect de OUG privind salarizarea

0
984

Federația Sanitas avertizează Guvernul că își asumă riscul adâncirii crizei sanitare și sociale din România în cazul în care decide să promoveze documente legislative care încalcă Legea salarizării bugetare.
De asemenea, reprezentanții Sanitas solicită Guvernului să respecte Legea salarizării bugetare.

Totodată, Sanitas solicită organizarea unei întâlniri de urgență cu miniștrii de resort, sub patronajul primului-ministru, înainte de adoptarea OUG pentru amendarea acesteia în sensul acordării tuturor drepturilor salariale prevăzute de Legea 153/2017.
În caz contrar, reprezentanții Sanitas își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele sindicale legale pentru apărarea și obținerea drepturilor membrilor.
Consiliul Național al Federației Sanitas din România, reunit în ședință de urgență, a luat act cu stupoare de prevederile proiectului de OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, proiect trimis, în regim de urgență, la avizare. Prevederile actului legislativ contravin flagrant tuturor declarațiilor publice ale noilor miniștri precum și promisiunilor acestora făcute cu prilejul întâlnirilor cu reprezentanții Sanitas. De asemenea, metoda aleasă pentru promovarea acestuia contravine total regulilor unui dialog social real, dialog care ne-a fost ferm promis imediat după învestirea noului Guvern.

Guvernul actual a făcut o serie de promisiuni în ceea ce privește asigurarea resurselor financiare necesare aplicării Legii 153/2017, în special pentru categoriile de salariați din Sănătate și Asistență socială pentru care creșterile salariale legale aferente anului 2021 au fost blocate de fosta guvernare.
În situația expusă de Sanitas, se află aproape 85.000 de angajați, în special infirmiere, brancardieri, personal TESA, asistenți sociali.
Atragem atenția că pandemia este în plină desfășurare, sistemul sanitar este din ce în ce mai afectat de lipsa resurselor și funcționează în continuare cu un personal subdimensionat și epuizat. Sanitas nu mai acceptă niciun sacrificiu inutil și nejustificat pe seama salariaților din sistemul sanitar și al celui de asistență socială!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *