Stimaţi invitaţi, Dragi colegi,

Aniversăm astăzi 27 de ani de la fondarea Federaţiei SANITAS şi privim nostalgici dar mândri la traseul sinuos dar neîntrerupt parcurs de cea mai mare organizaţie sindicală din sănătate şi asistenţă socială şi cea mai pro-activa federaţie sindicală din România.

Nostalgici pentru că anii nu trec doar peste federaţie ci trec implacabil şi peste noi, nostalgici pentru că an de an numărăm în minus oameni dragi care ne-au fost aproape şi nostalgici pentru că sindicalismul a devenit astăzi mult mai mult negociere şi strategie decăt lupta în stradă, manifestări reale de solidaritate şi forţă, sau acţiuni care realmente să te facă să vibrezi solidar pentru un singur crez!
Suntem mândri, însă, pentru ca această federaţie a parcurs un traseu plin de împliniri, plin de rezultate notabile care au făcut din membri săi oameni cu speranţe împlinite, oameni mai mulţumiţi de condiţiile de muncă şi de retribuirea acesteia, oameni mulţumiţi că au ales SANITAS în locul oricărui alt sindicat.

Ne întâlnim astăzi la primul Consiliu Naţional după cel de-al VIII-lea Congres SANITAS, vă mulţumim şi ne prezentăm în faţa dumneavoastră într-o formulă nouă, continuatori ai unei istorii despre care tocmai am vorbit şi care ne obligă mai mult decât orice altceva la implicare, seriozitate şi dedicare totală. Este un nou început şi nu în sensul că noi am fi alţii sau am putea de mâine să ne schimbăm radical, dar este un nou început fiecare mandat cu care Congresul îl creditează pe oricare dintre noi. Promisiunile s-au făcut înainte de Congres iar acum, deja, consider că e momentul pentru angajamente serioase şi pentru fapte care să le dea sens. Aşadar, dragi colegi, împreună cu echipa pe care Congresul a votat-o ne putem lua un singur angajament şi anume acela de a face tot ce ne stă în putinţă pentru a duce la bun sfârşit, punct cu punct strategia FEDERAŢIEI SANITAS pentru perioada 2016-2020.
Împreună cu dumneavoastră vom milita pentru ca la analiza acesteia, la Congresul din 2020, rata de succes să depăşească aşteptările de astăzi.

Desigur, toate acestea nu sunt posibile decât într-o bună relaţie cu instituţiile cu care în mod istoric colaborăm şi bineînţeles vom încerca să menţinem un parteneriat corect cu noii guvernanţi.

Dragi colegi, avem astăzi bucuria să fie în sală toţi preşedinţii Federaţiei SANITAS şi le mulţumesc pentru asta d-lui Sorin Stan, primul preşedinte al Federaţiei şi d-lui Marius Petcu – cel mai longeviv preşedinte al federaţiei. Le mulţumesc prietenilor noştri, Marius şi Sorin pentru că ne-au adus alături lor şi pentru că ne-au lăsat, mai târziu, cu generozitate, o moştenire preţioasă nu doar fizic ci şi emoţional, pentru că această organizaţie nu este doar un un cumul de membri, de obiecte de inventar, de documente şi imagini, ea este un bulgăre de energie şi emoţie şi acestea sunt cele care o ţin vie !

LA MULŢI ANI SANITAS !